Guys did you ever try to make Mint Rice at your home. With
what ingredients you make it. I tried it with the following ingredients and I
will tell you how to make it. Let’s begin!
Required Ingredients:
Mint leaves: 1 bunch
Onions: 2
Carrot: 1
Potato: 1
Green chillies: as required for taste
Salt: as required for taste
Ginger garlic paste: 1 table spoon
Oil : 3 spoons
Fennel seeds: half table spoon
Cooked rice: 2 cups
Preparation Process:
·
Clean mint leaves and green chillies and put
them in a mixer and grind it, keep it a side
·
Cut the onions, potato, carrot
·
Put the pan and lighten the stove and add 3
spoons of oil.
·
After heating oil, add ginger garlic paste and
fennel seeds fry them for 2 min
·
Now add chopped onions, carrot and potatoes also
add required salt so that the vegetables cook quickly.
·
When onions turns into golden brown colour add
the green chillies and mint leaves paste and fry them
·
Now add 2 cups of rice. mix well properly for 2
minutes and turn off the gas
·
Mint Rice is ready to serve now
Note: Serve
Mint rice when it is hot, combination for it is curd ( mixture of curd, onions
and salt). Try it
పుదీనా రైస్:
కావలిసిన పదార్థాలు :
పుదీనా: 1 కట్ట
ఉల్లిపాయలు : 2
బంగాళాదుంప : 1
కార్రోట్ : 1
పచ్చిమిర్చి :
కొన్ని
అల్లం
వెల్లివిల్లి పేస్ట్ : 1 టేబుల్ స్పూన్
నూనె : 3 స్పూన్
ఉప్పు: రుచికి
సరిపడా
సోంపు : హాఫ్
టేబుల్ స్పూన్
ఉడికించిన రైస్ :
2 కప్పులు
తయారుచేయువిధానం:
ముందుగా పుదీనా,
పచ్చిమిర్చి శుభ్రం
చేసుకొని మిక్సీ జార్ లో వేసుకొని గ్రైండ్ చేసి పక్కన పెట్టుకోవాలి. ఇప్పుడు
గ్యాస్ స్టవ్ మీద పాన్ పెట్టుకొని నూనె వేసుకొని సోంపు , అల్లం వెల్లివిల్లి పేస్ట్ వేసుకొని కొద్దిగా వేగాక తరిగిన
ఉల్లిపాయలు, బంగాళాదుంప,
కార్రోట్ వేసుకొని తగినంత
ఉప్పు వేసుకోవాలి. అవి వేగాక ముందుగా
గ్రైండ్ చేసి పెట్టుకున్న పుదీనా పచ్చిమిర్చి పేస్ట్ వేసి పచ్చి వాసన పోయే వరకు
వేయించుకోవాలి. ఇప్పుడు 2 కప్పుల రైస్ ని
కూడా వేసుకుని ఒక 2 నిముషాలు బాగా కలుపుకోవాలి. అంతే ఎంతో రుచి
కరమైన పుదీనా రైస్ తయ్యార్.
గమనిక:
ఈ పుదీనా రైస్ వేడి గ వున్నపుడే ఎంతో రుచి కరంగా
ఉంటుంది. ఈ రైస్ పెరుగు చెట్నీతో తింటే చాల బాగుంటుంది. మీరు కూడా తప్పకుండ ట్రై
చేయండి.
No comments:
Post a Comment